Mandag 21. oktober var over 50 studenter fra Universitetet i Agder samlet til kurs i Ansvarlig vertskap på Østsia, studentenes eget hus som ligger på Campus Kristiansand. Studentene som deltok på kurset jobber som frivillige på Østsia enten som bartender, trivselsvakt, artistvert, tekniker eller innenfor PR og markedsføring. Østsia har pub med skjenkeløyve både for øl og vin.

Kurset ble arrangert i samarbeid med KoRus – Sør og Østsia Studenthus. Foreleserne på kurset var Helge Fredriksen, saksbehandler Marianne Guttormsen og en kontrollør fra Kristiansand kommune.

Les også: Ansvarlig alkoholhåndtering skaper et tryggere uteliv

Les også: E-læringskurs i Ansvarlig vertskap

Ble gjort oppmerksom på ansvaret sitt

Helge Fredriksen, kursansvarlig Henriette Grottvik og Nina Sterner .

Som frivillige medarbeidere på Østsia ble studentene gjort oppmerksom på sitt ansvar for å sørge for at personer som er for unge eller som er åpenbart påvirket av rusmidler, ikke blir skjenket alkohol. Dette ville bidra til å gjøre Østsia triveligere og tryggere for ansatte og gjester. De frivilliges holdning til og håndtering av alkohol skjenkingen er viktig og kan bidra til å forebygge beruselse og rusrelatert vold.

Kursdeltakerne fikk opplæring i alkoholloven, tolkning av åpenbart påvirket, og hvordan kommune og skjenkekontrollen arbeider for et trygt uteliv.

Stort engasjement

Østsia består av tre publikumslokaler: Puben, Baksia og en av byen beste konsertscener. Østsia har et bredt tilbud gjennom semesteret med konserter, stand up, live podkaster, fester, sosiale samlinger, Torsdags Quiz, Champions League samt andre sportsarrangementer på stedets mange tv-skjermer.

Studentene som deltok på kurset viste et stort engasjement, og det ble mange meningsutvekslinger og svar på spørsmål underveis. Kurset ble avsluttet med en kahoot i alkoholloven, hvor studentene gjennom sine besvarelser viste at de hadde fått med seg mye kunnskap i løpet av kurskvelden.

Ønsker du mer informasjon om Ansvarlig vertskap? Ta kontakt med Helge Fredriksen i KoRus – Sør.

Publisert: 23. oktober 2019

Sist oppdatert: 20. januar 2020 kl. 08:56