-
Ungdata-undersøkelsen Ung i Agder 2019 ble gjennomført på ungdomsskoler og videregående skoler i alle kommuner i Agder våren 2019. Denne rapporten gir en oversiktlig oppsummering av resultatene, med dypdykk i noen av funnene.
-
Vi i KoRus erfarer at Ungdata er nyttig verktøy for kommunene i planlegging og evaluering av innsatser og tiltak for barn og unge. Vi har utviklet et erfaringshefte med tips og inspirasjon til hvordan man kan jobbe bedre med Ungdata i kommunene.
-
Ungdata-undersøkelsen Ung i Telemark 2018 ble gjennomført på alle ungdomsskoler og videregående skoler i alle kommuner i Telemark våren 2018. Denne rapporten gir en oversiktlig oppsummering av resultatene, med dypdykk i noen av funnene.
-
"Rusavhengige mødre oppvokst i familier med rusproblemer - en kvalitativ studie av generasjonsoverføring av avhengighet"Denne avhandlingen ble forsvart 2018-09-11 ved Institutt for klinisk medisin, Universitetet i Oslo. Sammenbindingen av avhandlingen er oversatt til norsk av forfatteren og publiseres via KoRus – Sør, september 2018. Originalversjonen er tilgjengelig via Universitetsbiblioteket i Oslo: https://www.duo.uio.no/handle/10852/64769
-
Brosjyren er utarbeidet av nettverket for eldre og rus ved Korus-ene, i samarbeid med Helsedirektoratet.
-
Ungdata-undersøkelsen «Ung i Vestfold 2017» ble gjennomført på alle ungdomsskoler og videregående skoler (VG1) i alle kommuner i Vestfold våren 2017.
-
Ungdata-undersøkelsen «Ung i Buskerud 2017» ble gjennomført på alle ungdomsskoler og videregående skoler i Buskerud våren 2017.Undersøkelsen gir en oversikt over den lokale oppvekstsituasjonen blant over 15 000 ungdommer i Buskerud.
-
Dette er en praktisk inspirasjonsbok for behandlere som møter rusrelatert problematikk i sin hverdag, og som ønsker og ser viktigheten av å arbeide med rusrelatert problematikk i et mer helhetsorientert og familieorientert perspektiv. Den er preget av det klinisk nære møtet og forsøker å beskrive hvordan en slik prosess kan foregå.
-
Selvhjelpshefte for gravide med rusproblemer.
-
Jentesnakk er en metode som brukes for å holde "jentegrupper", som er beskrevet denne håndboka “Mer jentesnakk – Hvordan og hvorfor jobbe med jenter i gruppe?” av Astrid Henriksen, Rønnaug Sørensen og Heidi Thommessen.KoRus - Sør tilbyr også kurs i metoden.Bruk skjemaet på denne siden for å bestille boken.
-
Rapporten oppsummerer erfaringer fra åtte kommuner som har benyttet BTI-modellen (Bedre Tverrfaglig Innsats) som grunnlag for å styrke arbeidet med tidlig innsats og bedre samordningen mellom kommunale tjenester. De åtte kommunene er Tromsø, Røros, Årdal, Østre Toten, Tysvær, Stord, Haugesund og Skien.
-
KoRus – Sør har erfart at Ungdata er et nyttig verktøy for kommunene. I dette heftet har vi samlet noen eksempler på hvordan kommuner jobber med resultatene fra undersøkelsen.